Промо екскурзия до Македония 2016 – Охридски Бисери с 2 нощувки и посещение на Скопие, Охрид

Офертата е валидна до: 25 септември 2016

Промо екскурзия до Македония 2016 – Охридски Бисери – Македония 2016 с 2 нощувки със посещение на Скопие, Охрид с възможност за посещение  на Билянините извори, манастира Свети Наум, Струга и Калище

Описание

Дата на заминаване:

Всеки петък от 01.04.2016 г. – 25.12.2016 г.

22.05.2016 г. – Майски празници

04.09.2016 г. – Септемврийски празници

22.09.2016 г. – Септемврийски празници

Пакетът включва:

 • Транспорт София – Охрид – София с лицензиран туристически автобус или микробус
 • Пътни, гранични и магистрални такси
 • 2 нощувки в град Охрид в частни апартаменти със собствен санитарен възел
 • БОНУС: свободно време в центъра на Скопие за разходка и покупки
 • Водач от фирмата организатор

Пакетът НЕ включва:

 • Медицинска застраховка с Асистанс (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет)
 • Входни такси за посещаваните обекти по програма
 • Програми по желание

Програма

Ден 1

07:00ч. Отпътуване от „Автогара Сердика” – София (бившият „Трафик Маркет”), преминаване през Драгичево –07.00ч., Кюстендил – 07.30ч. по маршрут Крива Паланка – Скопие. Пристигане в Скопие. Свободно време в центъра на града за разходка и възможност за покупки. През свободното време желаещите могат да посетят самостоятелно Старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата “Свети Спас” със саркофага на Гоце Делчев, Каменния мост и къщата музей на майка Тереза (отвън). Отпътуване за Охрид. Нощувка в Охрид.

Ден 2

Свободно време или по желание – 08.30ч. – Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град Охрид (минимум 2 ч.): паметника на Кирил и Методий,паметника на Климент Охридски,къщата на братя Робеви,църквата “Света Богородица Перивлепта”от ХII в,която автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата “Свети Панталеймон”, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата “Свети Йоан Канео”, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.

В 12.00ч. по желание – Екскурзия до град Струга и село Калище. Разглеждане на града: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, , паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови(отвън) . Отпътуване за село Калище. Посещение на скалния манастир “Св. Богородица Калишка”, църквата “Рождество Богородично”, параклиса “Св. Петър и Павел” със светена вода и хотелски комплекс “Бисер”. Връщане в Охрид. По желание 20:00ч.– македонска вечеря на Билянините извори. Нощувка в Охрид.

Ден 3

В 8:30ч. по желание – посещение на Билянините извори и екскурзия до манастира “Свети Наум”,разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата “Св.Св Архангел Михаил и Гавраил, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода.

Отпътуване за България в 13ч. Пристигане в София около 21ч.

Допълнителни услуги

Промоционалните цени са валидни до 5 дни преди отпътуване!

Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град Охрид

Включва – паметника на Кирил и Методий,паметника на Климент Охридски,къщата на братя Робеви,църквата “Света Богородица Перивлепта”от ХII в,която автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата “Свети Панталеймон”, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата “Свети Йоан Канео”, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.

Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град Охрид
14.00 лв 10.00 лв
Екскурзия до град Струга и село Калище
27.38 лв 23.50 лв

Екскурзия до град Струга и село Калище (При минимум 20 туриста!)

Разглеждане на града: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови (отвън). Отпътуване за село Калище. Посещение на скалния манастир “Св. Богородица Калишка”, църквата “Рождество Богородично”, параклиса “Св. Петър и Павел” със светена вода и хотелски комплекс “Бисер”. Връщане в Охрид.

Македонска вечеря на Билянините извори

Менюто включва: ракия, плато салата според сезона, изненада от управителя на заведението; основно ястие шарска плескавица/вешавица, десерт, хляб, вода. Ресторанта се намира на известните “Билянини извори и  разполага с лятна градина и оркестър на живо.

Македонска вечеря на Билянините извори
35.20 лв 27.40 лв
Екскурзия до манастира "Свети Наум" и Билянините извори
36.00 лв 28.00 лв

Екскурзия до манастира “Свети Наум” и Билянините извори

Манастирът “Свети Наум” – разположен е на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата “Св.Св Архангел Михаил и Гавраил, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода.

Цени

Цена на човек в двойна стая от 94.72 лв.

 DBLSNGLDBL + EXBDBL+CHD
(0 - 11.99)
Уикенд в Охрид296.00 лв
189.44 лв
218.00 лв
139.52 лв
444.00 лв
284.16 лв
400.00 лв
256.00 лв
Майски празници336.00 лв
215.04 лв
238.00 лв
152.32 лв
504.00 лв
322.56 лв
470.00 лв
300.80 лв
Септемврийски празници336.00 лв
215.04 лв
238.00 лв
152.32 лв
504.00 лв
322.56 лв
470.00 лв
300.80 лв

Съкращения

 • DBL – Двойна стая
 • SNGL – Единична стая
 • DBL + EXB – Двойна стая + допълнително легло
 • DBL + CHD (0 – 11.99) – Двойна стая + дете (0 – 11.99)

Условия

 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 – 50% от пакетната цена.
 • туристите пътуват с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • Туроператорът има сключена застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД “АРМЕЕЦ”- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки “Отмяна на пътуване” и застраховка “Кражба, загуба или забавяне на личен багаж”.
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

от 95 лв.

Цените за ранни записвания са валидни до 14.08.2016 и включват 36% отстъпка

София / Трафик Маркет

Перник

Кюстендил

Двойна стая

Единична стая

Двойна стая + допълнително легло

Двойна стая + дете (0 – 11.99) на база RO