Двудневна автобусна екскурзия до Охрид с 1 нощувка от София


Офертата е валидна до: 25 декември 2016

Двудневна автобусна екскурзия до Охрид с 1 нощувка от София

Описание

Дата на заминаване:

Всяка събота от 01.04.2016 до 25.12.2016

Пакетът включва:

 • Транспорт София – Охрид – София с лицензиран туристически автобус или микробус
 • Пътни такси
 • 1 нощувка в хотел 3* в Охрид
 • 1 закуска в хотел 3* в Охрид (без закуска в частни квартири)
 • Пешеходна разходка в Скопие
 • Водач от фирмата организатор

Пакетът НЕ включва:

 • Разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка
 • Входовете за обектите
 • Програми по желание
 • Закуска при настаняване в частни квартири

Програма

Ден 1

Отпътуване от автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) в 02:00ч., преминаване посока  Кюстендил – 03.00ч. по маршрут Крива Паланка – Скопие – Охрид.  Пристигане в Охрид рано сутринта.

 

По желание в 09:00ч. – пешеходна обиколка в стария град Охрид (минимум 2 ч.): паметника на Кирил и Методий, паметника на Климент Охридски, къщата на братя Робеви, църквата “Света Богородица Перивлепта”от ХII в, която автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата “Свети Панталеймон”, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата “Свети Йоан Канео”, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.  (при минимум 20 туристи).

 

По желание в 11:30ч. – Екскурзия до манастира “Свети Наум”, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата “Св.Св Архангел Михаил и Гавраил,където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода. (при минимум 20 туристи)

 

По желание в 20:00ч.организирана Македонска вечеря с панорама към Охридското езеро – менюто включва ракия, плато салата според сезона, основно ястие шарска плескавица, десерт, хляб, вода. Нощувка в Охрид.

Ден 2

Закуска. По желание до обяд – Екскурзия до град Струга и село Калище. Разглеждане на града: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, , паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови (отвън). Отпътуване за село Калище. Посещение на скалния манастир “Св. Богородица Калишка”, църквата “Рождество Богородично”, параклиса “Св. Петър и Павел” със светена вода и хотелски комплекс “Бисер”. Връщане в Охрид.  Отпътуване за България. По пътя БОНУС – пешеходна разходка в Скопие. Пристигане в София късно вечерта.

Допълнителни услуги

Промоционалните цени са валидни до 5 дни преди отпътуване!

Пешеходна разходка в стария град Охрид (при минимум 20 туристи)

Пешеходна обиколка в стария град Охрид (минимум 2 ч.): паметника на Кирил и Методий, паметника на Климент Охридски, къщата на братя Робеви, църквата “Света Богородица Перивлепта”от ХII в, която автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата “Свети Панталеймон”, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата “Свети Йоан Канео”, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.

Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град Охрид
15.00 лв 12.00 лв
Екскурзия до град Струга и село Калище
27.38 лв 23.50 лв

Екскурзия до град Струга и село Калище (При минимум 20 туриста!)

Разглеждане на града: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови (отвън). Отпътуване за село Калище. Посещение на скалния манастир “Св. Богородица Калишка”, църквата “Рождество Богородично”, параклиса “Св. Петър и Павел” със светена вода и хотелски комплекс “Бисер”. Връщане в Охрид.

Македонска вечеря с панорама към Охридското езеро

Менюто включва: ракия, плато салата според сезона, основно ястие шарска плескавица, десерт, хляб, вода. Ресторантът е с оркестър на живо.

Македонска вечеря на Билянините извори
35.20 лв 27.40 лв
Екскурзия до манастира "Свети Наум" и Билянините извори
35.20 лв 27.40 лв

Екскурзия до манастира “Свети Наум” (Екскурзията се осъществява при минимум записани 20 души)

“Свети Наум” е разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. По пътя спиране на известните Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Посещение на църквата “Св.Св Архангел Михаил и Гавраил,където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Посещение и на параклиса „Св. Петка” с извора за лековита вода.

Цени

Цена на човек в двойна стая от 69.30 лв.

 DBLSNGLDBL + EXBDBL+CHD
(0 - 11.99)
частни апартаменти със
собствен санитарен възел
без закуска
198.00 лв
138.60 лв
160.00 лв
112.00 лв
297.00 лв
207.90 лв
270.00 лв
189.00 лв
2/3* хотел със закуска236.00 лв
165.20 лв
170.00 лв
119.00 лв
354.00 лв
247.80 лв
344.00 лв
240.80 лв

Съкращения

 • DBL – Двойна стая
 • SNGL – Единична стая
 • DBL + EXB – Двойна стая + допълнително легло
 • DBL + CHD (0 – 11.99) – Двойна стая + дете (0 – 11.99)

Условия

 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
 • При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 10 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 35 до 40 човека се налага доплащане в размер на 15 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 30 до 35 човека се налага доплащане в размер на 20 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 18 до 30 човека се налага доплащане в размер на 25 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 12 до 18 човека се налага доплащане в размер на 40 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • Важно: Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за  разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване в офисите на фирмата или в съответната агенция, където е направена резервацията.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер от 30 – 50% от пакетната цена.
 • туристите пътуват с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • Туроператорът има сключена застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД “АРМЕЕЦ”- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки “Отмяна на пътуване” и застраховка “Кражба, загуба или забавяне на личен багаж”.
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
 • Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

от 69 лв.

Цените за ранни записвания са валидни до 28.08.2016 и включват 30% отстъпка

София / Трафик Маркет

Кюстендил

Двойна стая

Единична стая

Двойна стая + допълнително легло

Двойна стая + дете (0 – 11.99) на база BB (Bed & Breakfast)