Автобусна екскурзия до Загреб с възможност за посещение на Плитвички езера

Офертата е валидна до: 24 октомври 2016

Автобусна екскурзия до Загреб с възможност за посещение на Плитвички езера

Описание

Дата на заминаване:

18 Авг – 21 Авг 2016

06 Окт – 09 Окт 2016

20 Окт – 23 Окт 2016

Пакетът включва:

 • Транспорт София – Загреб – София с лицензиран туристически автобус или микробус
 • Всички пътни, градски и магистрални такси по маршрута
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в района на Загреб
 • Пешеходна обиколка на Загреб

Пакетът НЕ включва:

 • Медицинска застраховка с Асистанс за 10 хил. евро
 • Лични разходи
 • Входна такса за Плитвички езера, с включена такса за панорамното влакче – 110 куни (около 15 евро) заплаща се на място
 • Екскурзии до Плитвички езера 45 лв на човек без входна такса при мин 25 човека (в цената се вклчючва транспорт и екскурзоводско обслужване, всички входни такси се заплащат на място на обектите)
 • Входни билети за други обекти, посещавани по време на пътуването

Програма

Ден 1

Отпътуване от София от Трафик маркет (автогара Сердика) в 21:00ч. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

Ден 2

Пристигане в столицата на Хърватия – Загреб, сутринта. Туристическа програма в града, включваща разглеждане на: старата част – квартала Градец; пл. Бан Йелачич, пл. Св. Марко, Парламента, църквата “Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол и други. Първоначалният вид на града са двете средновековни селища – Градец и Каптол, разделени от поток, като в наши дни на мястото на този поток се простира една от главните и най-оживени улици на града Ткалчичева. Градец е разположен около красивия площад “Св. Марко”, заобиколена от правителствените сгради и тесни криволичещи улички. В Каптол е разположена загребската катедрала от XIII век, с неоготическа фасада, а в съседство се намира и най-големият открит пазар на града – Долац. Свободно време. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време за разходка или екскурзия по желание:
Екскурзия по желание: 08:30 ч. Отпътуване в посока Плитвички езера, най-красивият, най-големият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. На територията на парка има 16 езера, които се преливат едно в друго през зрелищна серия от 56 на брой варовикови водопади, образувани между два планински масива. Поради природните особености езерата се делят на горни и долни. Езерата се спускат на близо 130 метра, като изминават повече от 8км, преди да се влеят в река Корана. Най-високо над морското равнище е Прошанското езеро – 639м. н.м.р., а най-ниско е Новаковица брод – 503м. н.д.р. Разположени са сред пищна растителност и гъста букова гора. Разглеждането на природния парк е с продължителност около 4 часа. Завръщане в Загреб.

 

Забележка: Езерата се разглеждат с панорамно влакче, което е включено в цената на входната такса, която възлиза на 110 куни (около 15 евро) за възрастен.

 

Свободно време. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Допълнителни услуги

Промоционалните цени са валидни до 5 дни преди отпътуване!

Автобусна екскурзоия до Плитвички езера (Екскурзията се осъществява при минимум записани 25 души)

Плитвички езера, най-красивият, най-големият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. На територията на парка има 16 езера, които се преливат едно в друго през зрелищна серия от 56 на брой варовикови водопади, образувани между два планински масива. Поради природните особености езерата се делят на горни и долни. Езерата се спускат на близо 130 метра, като изминават повече от 8км, преди да се влеят в река Корана. Най-високо над морското равнище е Прошанското езеро – 639м. н.м.р., а най-ниско е Новаковица брод – 503м. н.д.р. Разположени са сред пищна растителност и гъста букова гора. Разглеждането на природния парк е с продължителност около 4 часа.

Автобусна екскурзоия до Плитвички езера
50.00 лв 45.00 лв
Автобусна екскурзоия до Плитвички езера за деца

Автобусна екскурзоия до Плитвички езера (Деца до 12г.)

(Екскурзията се осъществява при минимум записани 25 души)

Плитвички езера, най-красивият, най-големият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. На територията на парка има 16 езера, които се преливат едно в друго през зрелищна серия от 56 на брой варовикови водопади, образувани между два планински масива. Поради природните особености езерата се делят на горни и долни. Езерата се спускат на близо 130 метра, като изминават повече от 8км, преди да се влеят в река Корана. Най-високо над морското равнище е Прошанското езеро – 639м. н.м.р., а най-ниско е Новаковица брод – 503м. н.д.р. Разположени са сред пищна растителност и гъста букова гора. Разглеждането на природния парк е с продължителност около 4 часа.

Цени

Цена на човек в двойна стая от 320.00 лв.

 DBLSNGLDBL + EXBDBL + CHD
(0 - 11.99)
18 Авг - 21 Авг 2016
Хотел 2*/3*
640.00 лв440.00 лв960.00 лв896.00 лв
06 Окт - 09 Окт 2016
Хотел 2*/3*
640.00 лв440.00 лв960.00 лв896.00 лв
20 Окт - 23 Окт 2016
Хотел 2*/3*
640.00 лв440.00 лв960.00 лв896.00 лв

Съкращения

 • DBL – Двойна стая
 • SNGL – Единична стая
 • DBL + EXB – Двойна стая + допълнително легло
 • DBL + CHD (0 – 11.99) – Двойна стая + дете (0 – 11.99)

Условия

 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
 • При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 30 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 35 до 40 човека се налага доплащане в размер на 60 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 30 до 35 човека се налага доплащане в размер на 80 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 17 до 30 човека се налага доплащане в размер на 115 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 12 до 17 човека се налага доплащане в размер на 130 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер на 50% от пакетната цена.
 • туристите пътуват с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/.
 • Хотелите се намират на разстояние между 30 и 100 км от пистата за състезанието. В дните за тренировки, квалификация и състезанието е осигурен и включен в цената трансфер на турстите до пистата.

Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

Туроператорът има сключена застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД “АРМЕЕЦ”- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки “Отмяна на пътуване” и застраховка “Кражба, загуба или забавяне на личен багаж”.

от 320 лв.

София / Трафик Маркет

Двойна стая

Единична стая

Двойна стая + допълнително легло

Двойна стая + дете (0 – 11.99) на база BB (Bed & Breakfast)